martes, 23 de octubre de 2012

FUNCIONAMENT DE LES XARXES ALIMENTÀRIES DEL FONS MARÍ


Hi ha zones a grans profunditats marines absents de qualsevol tipus de llum solar les quals s'hi troben unes xemaneies volcàniques submarines que estan desprenen sulfur d'hidrogen constantment  i en alguns punts també surt de l'escorça metà ( compostos reduïts). 
Adherits en les xemaneies volcàniques s'hi troben mol·luscs com ara els musclos, i aquests conviuen amb uns bacteris que utilitzen els sulfurs expulsats per les xemaneies  o el metà  com a matèries primères. Per  tant aquests bacteris per sintetitzar la matèria orgànica utilitzen compostos inorgànics procedents del interior de la Terra. Aquests bacteris són la   principal font d'energia per altres espècies exòtiques  que hi  haviten com ara grill, crancs, el cuc gegant de tubícula i d'ells  hi depèn tot l'ecosistema . Les plantes d'aquests ecosistemes tenen la clorofil·la de color vermell degut als sulfurs.
La biodiversitat d'aquests ecosistemes és baixa, però la productivitat en canvi és molt alta i es manté gràcies a les aportacions d'energia en forma de compostos químics reduïts.


No hay comentarios:

Publicar un comentario