domingo, 13 de enero de 2013

SESSIÓ DE BUCEIG A LA PISINA!


El 18 de desembre vàrem fer una sessió d'immersió a la pisina de l'escola. La finalitat d'aquesta era conèixer el món submarí  abans de realitzar una preparada sortida a mar obert. Ens vam dividir en tres grups i a cada un, el seu monitor, ens explicava els instruments que utilitzaríem i com ho faríem. Però amb les ampolles que disposàvem, quant temps hauríem durat sota l'aigua?
Hem de tindre en compte que la pressió que exerceix l'aire sobre l'aigua es d'1 atmosfera i que les nostres ampolles contenien 18 litres d'aire a 200 atmosferes de pressió. Considerem també que el consum d'aire a la superfície és de 20 litres per minut i que l'aire que respirem de l'ampolla està a la pressió que actua sobre el bucejador. A -2 metres, profunditat de la pisina, consumim 24 litres d'aire (20 L x 1,2 atmosferes de pressió). Amb la nostra ampolla disposem de 3600 litres en total ( 18 L x 200 atmosferes ). Per tant si dividim 3600 (litres totals) entre 24 (litres que respirem en un minut a -2 metres) podríem aguantar 150 minuts sota l'aigua.
Respirar sota l'aigua i respirar amb la boca no són unes  sensacions  massa habituals. Quan t'hi submergeixes i notes que necessites respirar, instintivament vols treure'n el cap fins que te'n adones que no cal, que pots respirar per l'aire de l'ampolla. Definiria aquesta sensació com a única, una sensació de llibertat! Estem esperant impacients l'oportunitat de poder repetir l'experiència a alta mar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario